email

maandag 26 oktober 2009

Bye bye.....going to have some Dutch fun.Even weer een update....ik ben er nog! ;)
De afgelopen weken heb ik het bloggen even het bloggen gelaten.
Door een stafylokokken infectie heb ik een aantal jaren geleden problemen gekregen met de bloeddruk, zonder dat ik het wist. Blijkbaar was mijn hartspier aangetast door de infectie en werkt die niet meer zoals het moest. Dat veroorzaakte vorig jaar een mega hoge bloeddruk na een griepje.
Om een lang verhaal kort te maken. Ik heb medicijnen gekregen en moet die blijven slikken om te voorkomen dat ik in het geval van een ontsteking weer in zo´n situatie kom.
Maar aangezien ik eigenlijk gezond ben hebben die medicijnen ook een bijwerking blijkbaar.....een te lage bloeddruk
Vandaar mijn radiostilte deze week......ik was vreselijk moe want blijkbaar gaan je hersenen bij een te lage bloeddruk op slaapstand en word je dus een duf mutsje.
Ik ben eigenlijk een kortslaper...meestal niet meer dan 5 a 6 uur per nacht maar de afgelopen weken sliep ik zelfs ´s middags op de bank....tot groot plezier van de poezen. Tegen een warm mensenlijf slapen is toch gezelliger dan alleen in een mandje.
En nu voel ik me weer prima. De medicijnen zijn bijgesteld en ik kan er weer vrolijk tegenaan. De bank is weer het domein van de katten. :)

Mark zat weer de hele week in het buitenland en daarom maar de kinderen van mijn vrienden ´geleend´ voor een pyamafeestje. Lekker met zijn allen rondhangen op de banken.
Je voelt je toch op één of andere manier minder schuldig als er meer in een pyama rondlummelen de hele dag. ;)

Morgen vertrek ik naar Nederland. Mark reist dus veel en aangezien we 2 kattenbeesten in huis hebben kan ik dan niet even de koffer pakken. Ze moeten per slot van rekening eten en knuffels krijgen.
Maar nu is de man een week op het honk en kan ik eindelijk weer eens naar het vader- en moederland voor wat oerhollandse gezelligheid. Ik laat me weer eens lekker verwennen met de Hollandse kost en ga lekker op de bank tegen moeders aanleunen. Je kunt nog zo oud worden maar het blijft zalig om even kind te zijn als je bij je ouders bent. Mijn vader blijft tegen me zeggen dat ik een sjaal om moet doen of mijn jas dicht moet doen. ;)
Mijn vrienden heb ik ook al te lang niet gezien en ik verheug me al op het koffieleuten en het bijbabbelen. Want dat is ook zo heerlijk in Nederland....ik kan weer heerlijk kletsen zonder er bij na te hoeven denken of ik het wel in correct Duits of Engels zeg. ;)

Tot gauw en bedankt voor al jullie lieve berichtjes en emails!
Tip om te lezen tot ik terug ben ;) Sandra is Nederlandse van origine maar woont sinds haar twaalfde in Canada.Just a quick update.
I haven´t been feeling well the last weeks. I was tired and just slept a lot. I found out that the cause was an extreme low blood pressure.
I have had blood pressure problems since a nasty Staphylococcus infection that infected the heart muscle too. Last year it was sky high and now because of the medication to prevent blood pressure problems it had the counter effect of being too low.
But all is well now and I´m as happy as a bird. The couch belongs to the cats again.
Mark was last week abroad so I lend the kids from my friend to keep me company for a pyamaparty. Somehow it feels so much better not to be the only one walking around in a pyama the whole day! ;)

Tomorrow I leave for Holland to visit my parents and friends. I need a bit of Dutch ´cosiness´ I´m looking forward to have a good laugh with friends, homemade dinners with my parents and hugs from the little ones in the family. It has been too long ago and I really missed them.

And a tip for another blog to read while I´m gone. ;) Sandra in Canada...I read her blog in one go.

Thanks for all the nice comments and emails and I will be back soon.27 opmerkingen:

 1. I do hope you are really well again - you poor thing! Lovely photos - have a great time with your parents. I'm off to Edinburgh with the boys to do the same thing soon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha! goed om te horen dat je je beter voelt.
  zeg, je komt toch niet ergens in de buurt van amsterdam... indien zo (en zou je tijd voor/zin in hebben) stuur maar een mailtje naar de ninja, ¿sí?

  veel plezier, jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeanette,
  goh wat vervelend dat je problemen had met je gezondheid , ben blij dat alles weer wat beter gaat ............en een weekje meer rust en slapen is niet zo erg maar als je anders in elkaar zit , wil je daarna ook weer gewoon je oude energieke zelf zijn .....toch ?

  je vorige post over the love of your life vond ik erg mooi trouwens , je hebt een leuke charmant grijzende man (net als die van mij )en aan je beschrijving te lezen ook nog eens erg lief , wat wil je nog meer !!

  fijne week verder, hartelijke groeten van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou maar het plaatje met de kids ziet er erg gezellig uit.....fijn dat het weer iets beter met je gaat. Even je laten vertroetelen door mams doet vast ook weer wonderen.
  Geniet maar fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk met al die kinderen zo op de bank als bed. Heerlijke dagen zijn dat van lummelen. Vroeger noemde mijn oma dat altijd steetje.
  Zal wel van bedstee komen . Ze bedoelde dus het bed op de bank.Grappig kom opeens weer allemaal boven.Ben blij voor je dat gezondheid de goede kant opgaat.Veel plezier in holland. Geniet ervan. Liefs leni

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk je weer even kind voelen bij je ouders thuis.. en weer even bijkletsen met vriendinnen.. Geniet ervan, het geeft vast energie! Mijn bloeddruk is van nature laag, maar ik troost me altijd met de gedachte dat hoog gevaarlijk is en laag niet, het is alleen lastig! Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. You poor thing, that sounds horrid.
  Have a lovely time in Holland.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die pyamaparty ziet er inderdaad gezellig uit. Blij te horen dat je weer bent opgeknapt. Heel veel plezier in Nederland en laat je maar lekker verwennen door je ouders :-)
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. doet me zo aan vroeger denken die foto van de kids in de pyjama op de grond, dat deden wij vroeger ook zoveel en ze vinden het nog steeds leuk:-)

  fijn dat je nu met de medicijnen het weer wat op de rit hebt want er is niets vervelenders dan je loom en lusteloos te voelen. begrijp ik als je hartspier niet goed funcioneert dat je dan een soort hartfalen hebt? ik heb nl ook zoiets vreemds. mijn hartfilmpje geeft aan dat ik een zwakke hartspier heb, dus hartfalen maar mijn echo van het hart is helemaal tip top! zo`n mooi hart kan niet beter en de spier werkt ook zoals het moet, gek dan hè dat zo`n filmpje anders aangeeft. ik heb elk jaar een controle maar het is al 5 jaar zo, dus ik ben er vast mee geboren. zal het aan de naam liggen:-)

  veel pleizer in holland, lekker genieten en heelijk om even weer -kind- te zijn toch?

  lieve groet, jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vervelend dat je niet echt lekker fit was, ik weet wel een beetje wat je bedoelt. Ben ook nog niet veel in blogland maar wil je toch even sterkte en veel gezelligheid in nederland wensen. Laat je lekker verwennen door je moeder.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooooh you lucky woman! Ik heb het ook even gehad hier en zei afgelopen weekend nog tegen mijn man dat het weer tijd wordt om naar NL te gaan. Geweldig dat je dat nu gaat doen dus ;-)
  Heel veel plezier, geniet en tot snel, XXX, C.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Jeanette,
  schön zu hören, dass es Dir wieder gut geht. Ich wünsche Dir eine schöne Zeit in Holland.
  Ganz liebe Grüße
  Bine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dear Jeannette,
  I hope you will be better soon!
  Have a good time with your parents and friends in Holland!!! Enjoy!:)

  What a beautiful picture is above, beautiful
  and sweet colours!!

  Hugs to you!

  Marge

  BeantwoordenVerwijderen
 14. You are soooo sweet!!!!! Have a heel gezellig Holland time and enjoy. And get better!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hey Jeannette,

  gut, dass du wieder gesund bist! Aber die Aufmunterungsidee durch Pyjamakinder ist super! :O)))
  Ich lebe zwar nur ca 4 Stunden Autofahrt von Zuhause weg , aber mir fehlen auch Freunde und FAmilie....kann dich gut verstehen.

  Ganz viel Spaß in Holland !

  Liebe Grüße
  Neike

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jeannette, home is often the best cure. Hope you're better already. Huts.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Have a wonderful time in Holland. I am sorry you have been feeling terriable. I am glad that you have good friends to keep you company.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jeannette - sorry to hear you were not feeling well, but so very glad you are better now. The pajama party must have helped a lot ;)

  Enjoy your trip home and get some of that wonderful gezellig feeling that Holland has to offer. Let the parents pamper you...oh yes!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. I'm glad you are feeling better.
  Have fun with your parents and friends.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Have a Nice Time. I hope you'll feel better soon.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. dear Jeannette
  I'm so sorry to read this.
  I'm on the same boat athe moment, had severe anemia, low blood pressure, and caught a nasty staph because my immune system was down... Have they checked your iron level ? this is very important...
  anyway, I wish you well, or at least feeling much better. Take plenty of rest and enjoy your Fall break.
  Sending good vibes & warm wishes your way !
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 22. OOoh misschien zijn wij elkaar wel stiekem tegen gekomen hahahaha... wel balen van je gezondheid of niet maar je slaap ook veelste weinig ik moet echt 8 uur op een dag slapen hoor, maar ja mijn chinesehoroscoop is dan ook Hond, kijk dat klopt dan wel weer!

  Hoop dat je een fijne tijd hebt in Nld. wij zijn inmiddels alweer back to Sweden.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dear Jeannette, have a nice time, take care of yourself, enjoy and come back full of energy.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. so glad to hear that you're going to get cozy and rest up and feel so much better. sending hugs from nyc!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. have a lovely time. hope you are back ti your old self soon. sending lots of hugs! jane

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik hoop dat je weer helemaal opgeknapt bent, en een hele leuke tijd hebt in Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen