email

dinsdag 30 december 2008

Geluk zit in een klein kastje

Aangezien ik nog geen foto's van de kastjes kan laten zien, dit keer een foto van een andere Ebay-aanwinst. Ik ben er nog elke dag blij mee.

Bij gebrek aan leuke rommelmarkten ben ik verslaafd geraakt aan de Duitse Ebay. Wat een leuke dingen ik daar al voor weinig geld gekocht heb. Vandaag was ik weer erg happy met Ebay. Voor een habbekrats een oud kastje in Berlijn op de kop kunnen tikken. Thuis ontdekte ik dat er 1914 op de achterkant gedrukt is. Hoeveel mensen hebben al hun schatten in dit ladenkastje opgeruimd. Waar zouden ze het voor gebruikt hebben?

Dat vind ik nou het leuke aan oude dingen, de geschiedenis. Het idee dat voor mij andere mensen hetzelfde mooi vonden.

Het blad en de 2 planken eronder zat beplakt met minimaal 5 lagen plakplastic. Het idee alleen al dat iemand er steeds maar wat anders over plakte omdat de smaken veranderden (of omdat het vorige vies was?). Dat was dus even zweten om dat eraf te pulken. Nu nog een laag verf erover en het gaat nog eens een keer 100 jaar mee.

M. heeft me vreselijk verwend met de Kerst. Woonboeken, een oud groen ladenkastje dat ik ontdekte bij een legerdump in Lutherstad, een camera (die morgen eindelijk geleverd gaat worden, yeah!). Oh en niet te vergeten, een staafmixer. De droom van elke vrouw. :) Eerlijkheidshalve: hij kocht deze alleen omdat mijn oude staafmixer de geest heeft gegeven en aangezien Amazon zowat alles levert wat niet ademt, werd dit dus ook besteld.
En wat krijgt hij? Het oude gammele opknappertje dat ik dus vanmiddag in Berlijn gekocht heb voor 7 Euro. :) Maar hij is er maar wat blij mee en heeft er meteen al zijn troep in gedeponeerd. En met troep bedoel ik opladers. Waar hij al niet opladers voor nodig heeft: het mobieltje, de mp3-speler, zijn blackberry en weet ik wat voor gadgets nog meer. Die slingerden altijd door het hele huis en ik weet niet of jullie het kennen? Schat, weet jij waar de .......ligt? Nu zei ik altijd al voor de gein: "In het kastje". Nu klopt het voor het eerst.


We wonen nu bijna 2 jaar in Potsdam en ik heb nog altijd het vakantiegevoel als we door Berlijn slenteren. Elke keer ontdek ik toch iets nieuws. Vandaag wilde M. ook nog naar de Manufactumwinkel. Erg leuke winkel als je geld teveel hebt en niet wist dat je dat éne ding eigenlijk toch echt nodig hebt. Schoenpoets voor 25 Euro! Dus alleen maar ouderwetse papierklemmetjes gekocht voor 2,50 Euro. Dat is tenminste een gezellige prijs voor iets banaals.

Maar iets verder in de straat zit een kunstacademie met een prachtige metalen deur. Ik beloof jullie dat een foto volgt.


3 opmerkingen:

 1. Hé, wat leuk...ik zie dat jij (net als mij) ook een nieuwe bent in blogland!
  Ik zag je reactie bij mij dus ik wilde bij jou ook komen kijken maar je had je profiel niet openbaar staan dus kon ik je niet vinden maar dat is nu opgelost. Ik wens je nog een fijne avond en tot volgend jaar in blogland!

  groetjes Heidi

  Leuk verhaal heb je geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je voor je reactie. Tadaaaah, je bent de no. 1. :)
  Ik was inderdaad helemaal onder de indruk van je adventskalender. Geweldig gemaakt.
  En een beginner in blogland ben ik inderdaad, ik ben nog steeds aan het uitvogelen hoe het allemaal moet. Maar dat zal wel lukken.

  Groetjes van Jeannette en de mooiste wensen voor 2009!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi jeannette, leuk een enschedese in blogland! Kom meteen een kijkje nemen.

  Ik vind meubels met een verhaal ook altijd zo mooi, heb niets met de meubels die je in een showroom van een meubelzaak koopt. Zo zijn de stoelen in mijn keuken, van de oma van mijn opa geweest, het zijn niet de meeste fantastische stoelen, maar het feit dat mijn voorouders er ook altijd op hebben gezeten en het hun "zondagse" stoelen waren, is voor mij erg bijzonder.

  Zie dat heidi hier ook al is geweest (zie 1e berichtje) wij zitten allebei bij hetzelfde forum, allemaal dames die gek zijn op wonen en binnenkijken. Kijk maar eens op www.picasa.pimpstart.nl, misschien vind je het ook wel leuk, maar het is erg verslavend hoor!

  Groetjes Marloes

  BeantwoordenVerwijderen