email

dinsdag 13 januari 2009

Strandjutter


Als mijn hoofd vol zit of ik zie het even niet meer zitten dan is de beste remedie een strandwandeling. Het liefst op een leeg strand. En dan bedoel ik zonder mensen. Want het strand mag ik het liefst vol zien met geslepen glas, mooie schelpen, drijfhout en 'geluksstenen'. Ik heb kettingen vol met stenen met een gat erin, die volgens de overleveringen geluk moeten brengen. En daar kan een mens niet genoeg van hebben.

Toen we nog in Haarlem woonden gingen we haast elke maand wel een zaterdag naar Pas de Calais om uit te waaien. We hadden er onze vaste glasstrandjes en leuke dorpjes om wat te drinken of te eten. Wimereux, Wissant en Ambleteuse waren vaste prik.
Een paar uurtjes rijden en we stonden op een strand met krijtrotsen!
Sinds we verhuisd zijn naar Potsdam komt daar weinig meer van. Het is een te lange rit en we vermaken ons nu in Berlijn. Maar ik mis het vreselijk om even lekker met de neus richting zand uit te waaien op z'n Frans.
Misschien dat daarom overal in ons huis de strandvondsten zijn te vinden. De glazen potten met schelpen en het geslepen glas. Drijfhout en andere jutvondsten.
Ik heb daarom waarschijnlijk ook een liefde voor het poederblauw. Het doet me denken aan de zee.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Jeannette,
  Bedankt voor je bezoek aan m'n blog, wat leuk om weer een "nieuwe" blogger te ontmoeten. Zo interessant om te horen hoe ander mensen leven/wonen over hun bobby's etc. Helemaal leuk
  dat je in Potsdam woont, horen we daar ook eens iets over !! Kom gauw weer een keer langs hoor ! Trouwens dat verzamelen van strandvondsten komt me bekend voor :)
  Groetjes, Janneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jeannette,
  Bedankt voor je reactie op mijn blog. Ja, dat zul je wel missen in Potsdam, die leuke winkeltjes als Hema, Xenos, Kruidvat, Action. Van die winkels waar je vaak voor een klein bedrag de leukste hebbedingetjes kunt kopen.
  Je blog ziet er trouwens top uit, prachtig al die strandvondsten. Wel een overgang inderdaad eerst Haarlem met strand en zee zo dichtbij en nu Berlijn (ook niet slecht trouwens..)
  Fijne week en groetjes,
  Bertina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jeannette,
  Bedankt voor je reactie op mijn blog! Je hebt een leuke blog, ziet er top uit! Die strandvondsten zijn ook geweldig. Wat een overgang van Haarlem met strand en zee dichtbij....maar Berlijn is ook lang niet slecht hoor!
  Groetjes en fijne week!
  Bertina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi! Your blog looks lovely. I wish I could read Dutch! Is that your house? I love all your displays, they are beautiful. Thanks for visiting me-you are in the draw!
  Will be back again soon.
  Sarah :)

  BeantwoordenVerwijderen